Vrouw uit Torhout die schoonmoeder 126.000 euro lichter maakte krijgt twee jaar cel

Redactie KW

Een 52-jarige vrouw uit Torhout heeft in de Brugse rechtbank twee jaar celstraf gekregen, waarvan zes maanden met uitstel, omdat ze haar schoonmoeder liefst 126.000 euro lichter maakte. De vrouw heeft de feiten altijd met klem ontkend. “Alle overschrijvingen gebeurden met haar toestemming”, beweerde ze.

Omdat haar toen 71-jarige schoonmoeder moeite had met het regelen van haar bankzaken bood R.F. (52) begin 2016 haar hulp aan. Ze vergezelde de vrouw uit Zedelgem niet enkel naar de bank maar ging ook mee boodschappen doen. Volgens het Brugse parket won ze zo het vertrouwen van het slachtoffer en versluisde ze op een half jaar tijd liefst 126.000 euro naar haar eigen rekening.

De rest van de familie kreeg argwaan toen R.F. en haar partner zich plotseling een splinternieuwe auto, drie nieuwe bedden, laptops, een sofa en smartphones konden veroorloven. Het koppel kampte nochtans met zware schulden. Hiermee geconfronteerd loog F. dat ze de Lotto gewonnen had. Hierop stapte de familie naar de rechtbank.

Een bankonderzoek wees uit dat R.F. inderdaad de rekening van haar schoonmoeder had geplunderd. Toch bleef R.F. de feiten ontkennen. “Mijn cliënte leeft van een invaliditeitsuitkering en zat inderdaad in een moeilijke financiële situatie”, stelde advocate Hilde Vanhee. “Toen haar schoonmoeder dit vernam bood ze haar hulp aan. Alle overschrijvingen gebeurden dan ook met haar medeweten en toestemming.”

Het slachtoffer verklaarde evenwel dat ze nooit toestemming gaf voor de bankverrichtingen. Omdat de partner van R.F. niets zou hebben geweten van het gesjoemel werd hij niet mee gedagvaard. Aan haar slachtoffer moet R.F. het gestolen geld terugbetalen. De spullen die ze ermee aankocht werden alvast aan het slachtoffer toegewezen.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.