https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘Vriend’ vervalst website schilder en die verliest 30.000 euro omzet

© (Foto Unsplash)
Redactie KW

Een schilder uit Koksijde eist 30.000 euro van een 38-jarige man uit Koksijde die hem bedrogen heeft. N.T. paste de website van de schilder aan maar veranderde contactgegevens en daardoor liep de schilder 30.000 euro omzet mis.

De feiten gebeurden tussen 1 juli en oktober vorig jaar. De 38-jarige N.T. uit De Panne bood aan schilder P. aan om diens website te moderniseren. “Daar ging hij op in want N.T. was zijn vriend en de website kon wel een opfrissing gebruiken”, sprak de advocaat van P. “De weken nadien stelde hij echter vast dat hij eigenlijk geen nieuwe aanvragen voor werken meer kreeg. Dat was vreemd, want normaal krijgt hij er wekelijks wel minstens een of twee.”

“Tot de aap echter uit de mouw kwam. Plots kreeg P. van een kennis te horen dat die hem via de site had gecontacteerd maar niet P. maar wel N.T. antwoordde. Het bleek dat het e-mailadres op de website veranderd was naar dat van N.T. waardoor die de aanvragen dus binnen kreeg en facturen kon opstellen. We hebben uitgerekend dat hij in die periode voor 30.000 euro aan omzet is misgelopen. Het ging onder meer om het volledig schilderen van een grote villa.”

Ook P. nam het woord. “Ik was heel kwaad en voel me zwaar bedrogen door iemand die ik als een vriend beschouwde.”

N.T. liet verstek gaan in de rechtbank waar de procureur 7 maanden cel en 1.200 euro boete eiste. Vonnis op 21 september. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.