https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Verliefde Oostendenaar “sponsorde” moordenaar van Emmy (67) met geld van vastgoedkantoor: “Ik werd gemanipuleerd”

Redactie KW

Een 57-jarige vastgoedmedewerker uit Oostende staat in de Brugse rechtbank terecht omdat hij drie jaar lang geld van zijn werkgever versluisde naar de Irakees die vorig jaar de 67-jarige Emmy Geboers op gruwelijke wijze om het leven bracht. “Pas nu besef ik dat ik gemanipuleerd werd”, zei hij tijdens zijn proces.

Hoe Oostendenaar D.S. precies in contact kwam met moordverdachte Khaldoon A.B. (40) is niet duidelijk, maar volgens de procureur hadden de twee mannen een relatie. De Irakees, die in Residentie Portofino woonde langs de Voorhavenlaan in Oostende, kampte naar eigen zeggen met zware schulden waarop M.S. besloot om geld weg te sluizen van het vastgoedkantoor waarvoor hij werkte. Bij de overschrijvingen misbruikte D.S. de namen van eigenaars of ex-eigenaars van appartementen.

Tussen maart 2017 en februari 2020 wist D.S. in totaal 17.000 euro van he vastgoedkantoor naar de rekening Khaldoon A.B. over te schrijven. Er kwam ook 1.000 euro op zijn eigen rekening terecht. Het gesjoemel kwam aan het licht toen de Irakees in maart vorig jaar in de gevangenis belandde voor de moord op zijn onderbuurvrouw Emmy Geboers (67). Hij bekende dat hij de gescheiden moeder van twee kinderen doodde, in stukken sneed en in de nabijgelegen Spuikom dumpte.

Moordonderzoek nog lopende

Volgens zijn advocaat werd D.S. drie jaar lang door Khaldoon A.B. om de tuin geleid. “Hij maakte misbruik van de amoureuze gevoelens van mijn cliënt”, pleitte advocaat Dennis Tavernier. “Het geld diende niet om achterstallige facturen te betalen, zoals hij de beklaagde wijsmaakte, maar om zijn drugsverslaving te financieren”, aldus de procureur, die aandrong op een werkstraf voor D.S.

“Nu pas besef ik dat ik al die tijd gemanipuleerd werd door die man”, zuchtte M.S. tijdens het proces. “Het spijt me heel erg. Ik wou hem enkel helpen.” D.S. werd na de feiten ontslagen, maar werkt nog steeds in de vastgoedsector. Khaldoon A.B. werd niet mee gedagvaard, omdat niet kon aangetoond worden dat hij wist waar het geld vandaan kwam. Het moordonderzoek is nog altijd lopende. De uitspraak in de fraudezaak volgt op 6 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.