Verdachten van illegale sigarettenfabriek: “Wij zijn bouwvakkers en voerden werken uit”

©KW Webredactie (Foto FOD Financiën)
©KW Webredactie (Foto FOD Financiën)
Redactie KW

De douane en het parket voeren nog steeds onderzoek naar de 12 verdachten die opgepakt werden bij de ontmanteling van een illegale sigarettenfabriek in Wulpen en een loods in Bulskamp. De 12 ontkennen. “Wij zijn bouwvakkers en voerden er recent werken uit”, zeggen ze.

Vorige week donderdag werd een illegale sigarettenfabriek ontmanteld in een loods langs de Veurnekeiweg in Wulpen. Daarbij werd een versnijdingslijn voor ruwe tabak gevonden en 50.000 namaaksigaretten van het merk Mayfair. In een opslagplaats in Bulskamp nabij Veurne werden nog eens 3.916.000 namaaksigaretten van Richmond gevonden. Beide plaatsen zijn ontmanteld.

“Beide vaststellingen kaderen binnen hetzelfde onderzoek dat uitwees dat de illegale fabriek slechts heel recentelijk werd opgestart door een Oost-Europese dadergroepering”, meldt de douane. Volgens het gerecht zou de sigarettenfabriek afgelopen zomer opgestart zijn in Wulpen. De 12 verdachten ontkennen in hun verhoor iets met de feiten te maken te hebben. De meeste van hen zijn Oost-Europese bouwvakkers of vrachtwagenchauffeur.

“Wij werkten daar nog maar enkele dagen”, verklaren de meeste van hen. “Wij zijn bouwvakkers en moesten daar verbouwingswerken uitvoeren. Van sigaretten weten we niets.” De douane en het gerecht voeren nu verder onderzoek. De verhuurder van de loods is geen verdachte en wist helemaal niets van wat er zich binnen afspeelde. De douane zet alvast spoed achter het onderzoek want ze wil de verdachten zo snel mogelijk voor de correctionele rechter brengen.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.