Uitbater Ichtegemse snackbar krijgt jaar celstraf voor zwartwerk

Redactie KW

De uitbater van een snackbar in het centrum van Ichtegem heeft in de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor zwartwerk.

In het najaar van 2019 viel de inspectie vier keer binnen in snackbar Shaan Pita Pizza Pasta langs de Engelstraat. Er bleken in totaal drie werknemers in het zwart aan de slag. Een Indisch personeelslid beschikte bovendien niet over de nodige papieren om in België te mogen werken.

Uitbater M.S. (33), die in 2018 al eens een jaar celstraf met uitstel kreeg voor sociale inbreuken en mensenhandel, waste zijn handen in onschuld. De advocaat van de Indiër zwaaide tijdens het proces met een screenshot van het aangiftesysteem dat moest aantonen dat de werknemers wel degelijk correct waren ingeschreven. “Mijn cliënt leeft de regels na, zeker na de eerdere waarschuwing van justitie”, pleitte meester Koen Blomme.

De arbeidsauditeur merkte op dat de datum van de aangifte niet vermeld stond op het screenshot. De rechter oordeelde woensdag dat het moment van aangifte inderdaad niet kon worden vastgesteld.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.