Stad Kortrijk ontslaat zes parkeerwachters omdat ze hun werk niet doen

Annelies Nollet

In Kortrijk kregen zes parkeerwachters hun C4 nadat bleek dat ze er de kantjes vanaf liepen. Wat ze precies mispeuterd hebben is onduidelijk, maar volgens schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) werden er geen onterechte boetes uitgeschreven. “We hebben een strafklacht ingediend.”

“Naar aanleiding van een onregelmatigheid vastgesteld bij één van de parkeerwachters tijdens de uitoefening van zijn taak, werd een analyse uitgevoerd van de werkzaamheden van alle parkeerwachters”, legt de schepen uit.

Zes ontslagen

“Op basis van de resultaten van dat onderzoek, heeft het college van burgemeester en schepenen de nodige maatregelen genomen. Er werd overgegaan tot ontslag van zes parkeerwachters en een strafklacht wordt ingediend. De vastgestelde onregelmatigheden hebben geen gevolgen voor de bewoners en bezoekers die parkeren in de stad. Er werden dus geen onterechte boetes uitgeschreven”, benadrukt hij.

Volgens anonieme bronnen die in Het Laatste Nieuws hun verhaal doen, lieten betrokkenen digitale lijsten met nummerplaten circuleren. Ze zouden die nummerplaten stelselmatig ingegeven hebben om te tonen dat ze druk bezig waren, terwijl ze op die momenten niet echt werkten. Maar dat verhaal werd nog niet bevestigd door het stadsbestuur of Parko.

Buiten proportie

De betrokkenen zouden hun ontslag buiten alle proportie vinden. “Gelet op de vertrouwelijkheid van dit dossier en het (lopende) gerechtelijk onderzoek is verdere communicatie niet mogelijk”, besluit schepen Weydts.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.