https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sjoemelende vrouw uit Menen incasseert ten onrechte bijna 90.000 euro aan uitkeringen: acht maanden cel

Redactie KW

Een 42-jarige vrouw uit Menen heeft in de Brugse rechtbank acht maanden celstraf met uitstel gekregen voor gesjoemel met haar domicilie. Zo incasseerde ze ten onrechte bijna 90.000 euro aan uitkeringen.

N.B. ging vorig jaar de geboorte van haar vierde kind aangeven in Wevelgem, waar ze toen nog een sociale woning betrok. Een alerte ambtenaar vond het vreemd dat het kind in Duitsland geboren was en de moeder een Duits identiteitsbewijs voorlegde. Onderzoek wees uit dat N.B. sinds 27 juli 2016 het merendeel van de tijd bij haar vriend in het Duitse Hamburg had gewoond, terwijl ze al die jaren adressen in Wevelgem en Avelgem had opgegeven om uitkeringen te genieten.

“De directeur van de school van haar kinderen verklaarde dat hij hun moeder nog nooit had gezien”, verduidelijkte arbeidsauditeur Jeroen Lorré. “Bij oudercontacten kwam steevast haar broer opdagen.”

Volgens Lorré incasseerde N.B. ten onrechte ruim 41.000 euro aan werkloosheidsuitkeringen, ruim 27.000 euro aan ziekte- en invaliditeitsuitkeringen en bijna 20.000 euro aan gezinsbijslag.

De vrouw ontkende dat ze fraudeerde. “Mijn cliënte was vaak in Duitsland omdat haar zus daar woont”, stelde de advocaat van N.B. “Ze leerde er ook haar partner kennen met wie ze een latrelatie heeft. Haar hoofdverblijfplaats is wel degelijk altijd in België gevestigd geweest.”

De rechter zag dit evenwel anders en verplichtte N.B. om de uitkeringen terug te betalen. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.