https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als politieagenten

Redactie KW

De politie Westkust (Koksijde, Nieuwpoort, De Panne) waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als politieagenten. Ze verplaatsen zich met een witte bestelwagen van Volkswagen met blauwe streep aan de zijkant en een knipperlicht op het dak. Aan de Kaai in Nieuwpoort werd dinsdagmorgen namelijk een 26-jarige man het slachtoffer ervan.

Volgens de verklaring van de 26-jarige uit Nieuwpoort werd hij rond 9 uur ‘s morgens aangesproken door twee onbekenden die zich uitgaven voor politiemannen. Ze wezen hem op het feit dat hij de baan had overgestoken zonder het zebrapad te gebruiken. Ze eisten 100 euro cash geld als ‘onmiddellijke inning’. Het slachtoffer ging erop in en overhandigde de geldsom. Nadien besefte de man dat hij was opgelicht en is hij aangifte gaan doen bij de politie.

Volgens hem verplaatsen beide personen zich in een Volkswagenbusje met witte kleur en blauwe streep op de flank. Op het dak stond een blauw rond knipperlicht boven de bestuurder. De politie Westkust verspreidde onmiddellijk een bericht op de applicatie Buurtpreventie24, om nieuwe slachtoffers te vermijden. Ook de patrouilles en naburige politiezones werden op de hoogte gebracht om alert te zijn, gezien het vermoedelijk om valse politieagenten gaat. Wie het duo aantreft, belt best meteen 101. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.