Politie waarschuwt voor nepcontroleur Electrabel in Komense regio

In Le Bizet is een valse werknemer van Electrabel aan de slag.© CL
In Le Bizet is een valse werknemer van Electrabel aan de slag.© CL
Christophe Lefebvre

In het Komense gehucht Le Bizet is een valse werknemer van Electrabel aan de slag. Hij maakte reeds drie slachtoffers en verdween telkens met de noorderzon. De politie roept op tot waakzaamheid.

De eerste melding bereikte de ordediensten eind februari. Een dame van 96 jaar oud opende de deur voor iemand die zich voordeed als een controleur van Electrabel. De elektriciteitsmeter van de dame in kwestie moest aan een controle worden onderworpen, waarop het slachtoffer de kerel binnen liet. Later die dag kwam ze tot de vaststelling dat er geld en juwelen waren verdwenen.

In de dagen na de feiten bereikten nog twee meldingen de politie. Mensen van 75 en 74 jaar oud kregen telkens dezelfde persoon over de vloer die steeds de elektriciteitsmeter kwam controleren. “Ook die twee laatste mensen kwamen tot de vaststelling dat er verschillende, waardevolle objecten waren verdwenen nadat de agent van Electrabel ter plaatse kwam.”

Legitimatie

Marie Vandenbroucke, woordvoerder van de politie Komen, wil iedereen waarschuwen voor deze praktijken. “Onze diensten hebben proactief meer dan 60 bejaarde bewoners gecontacteerd om enkele veiligheidsregels te overlopen. Laat nooit een onbekende in je woning binnen en vraag altijd duidelijk om een legitimatie. Wie eerlijk is, zal zich meteen identificeren. Mocht er twijfel zijn, bel dan meteen de politie op zodat we enkele inspecteurs ter plaatse kunnen sturen. Wees alert en wees geen slachtoffer!”

Een onderzoek werd gestart maar de politie tast nog in het duister.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.