Politie en arbeidsinspectie doen controles in Brugse massagesalons en nachtwinkels

© BELGA
Stefan Vankerkhoven

In Brugge vond een grootscheepse controleactie plaats bij maar liefst veertig handelszaken. Politie- en inspectiediensten brachten een bezoek aan massagesalons, nachtwinkels en horecazaken. Dat leverde veertien fiscale en sociale inbeuken op.

Bedoeling was om specifieke criminaliteitsfenomenen te detecteren en op te treden waar nodig. Het ging om een gezamenlijke actie van de Brugse politie, de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), Arbeidsinspectie (TSW), Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen (RSVZ), FOD Financiën, het federaal Agentschap Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de Douane en Accijnzen.

Onaangekondigd bezoek

Deze diensten brachten een onaangekondigd bezoek aan massagesalons, nachtwinkels en horecazaken. Bij die controles werden 14 inbreuken vastgesteld op vlak van tewerkstelling waaronder één feit van illegale tewerkstelling. Na afloop van de gecoördineerde actie telde men ook 14 inbreuken met betrekking tot de voedselveiligheid, 25 fiscale inbreuken en vier overtredingen met betrekking tot de verkoop van tabaksproducten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier