Oplichter uit Koksijde geeft zich uit als manager van zanger en steekt geld fanreis in eigen zakken

© JH
© JH
Redactie KW

Een 54-jarige man uit Koksijde moest zich bij de strafrechter in Veurne verantwoorden voor verschillende vormen van oplichting. Zo gaf Didier V. zich in een café eens uit voor de manager van een zanger en kon een vrouw overtuigen hem geld te geven voor een fanreis.

De man moest zich verantwoorden voor zeker vijf feiten van oplichting. “Daarbij valt op dat hij telkens verschillende werkwijzen hanteerde”, sprak de procureur. “Het gaat om feiten tussen 2017 en juli 2019 in Diksmuide, Koksijde, Nieuwpoort en Meulebeke. Telkens bedacht hij een list zodat zijn slachtoffers hem geld of goederen gingen overhandigen.”

Waslijst feiten

“Bij een juwelier in Meulebeke ging hij aan de haal met heel wat juwelen waarvan hij het bedrag zou overschrijven maar het nooit deed. De juwelen kocht hij verder om het gekregen geld in zijn eigen zakken te steken om zijn gokschulden te kunnen afbetalen. Hij bood ook in een restaurant verschillende flessen sterke drank aan voor vijf euro per fles. Dat was zogezegd een lot dat hij opkocht bij de douane. Hij ontving het geld maar leverde nooit de drank. En in een café in Diksmuide deed hij zich voor als de manager van een zanger die er op dat moment aan het optreden was. Zo kon hij een vrouw overtuigen om hem geld te geven om deel te nemen aan een fanreis in Spanje. Hij maakte zelf altijd misbruik van slachtoffers die het zelf moeilijk hadden. Ik vorder 2 jaar cel en 2.400 euro boete.”

Slechts twee slachtoffers stelden zich burgerlijke partij: een vrouw eist 1.920 euro terug die ze betaalde voor de fanreis naar Spanje. Een man eist dan weer 3.500 euro die hij aan Didier V. gaf. Die betwistte die feiten, maar gaf de andere, waarvoor niemand zich burgerlijke partij stelde, wel toe. Vonnis op 23 april. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.