https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Openbaar ministerie vraagt zelf vrijspraak voor koppel dat taxirit niet betaalde

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het openbaar ministerie in Veurne vraagt zélf de vrijspraak voor een koppel uit De Panne dat een taxirit vanuit Roeselare niet kon betalen. Er kan immers geen sprake zijn van afzetterij omdat ze wél een deeltje betaalden.

Op 20 oktober vorig jaar reden de 23-jarige A.V en haar vriend B.V. (27) uit De Panne rond op de snelweg E403 in Roeselare. Ze kregen echter af te rekenen met pech en moesten hun auto op de pechstrook nalaten. Er was niet meteen een oplossing om hun wagen te laten takelen.

“De wegpolitie is ter plaatse gekomen en heeft hen gezegd dat ze zo snel mogelijk de snelweg moesten verlaten”, sprak hun advocaat. “Daarop heeft de politie zélf een taxi gebeld om het koppel naar huis in De Panne te kunnen brengen. Maar ze hadden amper geld bij zich om die rit te kunnen betalen. In totaal moesten ze 118,50 euro betalen maar ze gaven de taxichauffeur alles wat ze toen hadden. Dat was 16 euro.”

Net omdat ze toch een deel hebben betaald kan er geen sprake zijn van afzetterij. “Dat kan enkel maar als je op voorhand zou weten dat je geen geld op zak hebt, niks betaald en dan tóch de taxi zou bestellen”, sprak de procureur. “En dus moeten wij zelf de vrijspraak vragen voor dit koppel.”

De twee zouden anders minstens een geldboete riskeren. De taxichauffeur voelde zich daarentegen wel bedot en eist meer dan 300 euro. Vonnis op 8 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.