https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oostendenaar die moordenaar sponsorde met geld van vastgoedkantoor krijgt 60 uur werkstraf

Redactie KW

Een 57-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank 60 uur werkstraf gekregen voor verduistering. De man versluisde duizenden euro’s van zijn werkgever naar de moordenaar van Emmy Geboers.

Volgens het parket hadden D.S. en moordverdachte Khaldoon A.B. (40) een relatie. Omdat de Irakees, die in Residentie Portofino woonde langs de Voorhavenlaan in Oostende, met zware schulden kampte besloot D.S. geld weg te sluizen van het vastgoedkantoor waarvoor hij werkte. Bij de overschrijvingen misbruikte hij de namen van eigenaars of ex-eigenaars van appartementen.

Tussen maart 2017 en februari 2020 wist M.S. in totaal 17.000 euro naar de rekening Khaldoon A.B. over te schrijven. Er kwam ook 1.000 euro op zijn eigen rekening terecht. Het gesjoemel kwam aan het licht toen de Irakees in maart vorig jaar in de cel belandde voor de moord op zijn onderbuurvrouw Emmy Geboers (67). Hij bekende dat hij de gescheiden moeder van twee kinderen doodde, in stukken sneed en in de nabijgelegen Spuikom dumpte.

Volgens de verdediging maakte de Irakees misbruik van de amoureuze gevoelens van D.S. “Nu pas besef ik dat ik gemanipuleerd werd”, zuchtte D.S. tijdens het proces. Met het geld zou A.B. volgens het parket geen schulden hebben afbetaald, maar drugs hebben gekocht. D.S. werd na de feiten ontslagen, maar werkt nog steeds in de vastgoedsector. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.