https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man uit Knokke-Heist die eigen strafblad vervalste riskeert jaar cel: “Schaamde mij voor mijn verleden”

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Knokke-Heist riskeert in de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf voor schriftvervalsing en gebruik van valse stukken.

In november vorig jaar vroeg een Luxemburgse firma een uittreksel uit het strafregister van de dertiger, die aan de slag is voor een bedrijf dat advies geeft rond vermogensbeheer overnames in goede banen leidt. Omdat de man in het verleden al 32 veroordelingen opliep, onder meer voor rijden onder invloed, besliste hij om dit uittreksel met behulp van Word aan te passen. Zo schrapte hij een veroordeling uit 2016 waarbij hij vijf jaar cel, waarvan vier met uitstel, en tien jaar beroepsverbod kreeg opgelegd wegens faillissementsmisdrijven.

Maar de vervalsing kwam aan het licht omdat de QR-code en verificatielink op het uittreksel niet bleken te werken. De man gaf de vervalsing toe. “Hij schaamde zich over zijn verleden”, pleitte zijn advocaat Thomas Gillis. “Hij wou niet met dat verleden geconfronteerd worden. Hopelijk kan een werkstraf volstaan als bestraffing.” De uitspraak volgt op 5 november. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.