https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man betaalt in pitabar met vals biljet van 100 euro: werkstraf van 50 uren

Redactie KW

Een 27-jarige man uit De Panne moet een werkstraf van 50 uren vervullen omdat hij volgens de rechter bewust een pita heeft betaald met een vals biljet van 100 euro. B.V. zei dat hij dat zelf helemaal niet door had maar daar geloofde de rechter niets van.

Op 18 april trok B.V. naar de pitabar in De Panne waar hij altijd langskomt. Hij betaalde er zijn maaltijd met een vals biljet van 100 euro en vertrok. Pas even later merkte de uitbater van de pitabar op dat het een vals biljet was en verwittigde de politie. Die nam het biljet in beslag. Volgens B.V. wist hij zelf niet dat het een vals biljet was.

“Hij gaat veel langs in die pitabar en kent de uitbater”, sprak zijn advocaat. “Waarom zou hij dan met vals geld betalen? Bovendien kwam die uitbater hem korte tijd later tegen en sprak hij hem daarover aan. B.V. heeft zich meteen verschuldigd en de pita spontaan betaald. Dat hij 100 euro op zak had kwam omdat hij net zijn fiets had verkocht aan iemand op straat. Hij had anders letterlijk nul euro en heeft nog nooit een biljet van 100 euro gezien.”

De rechter veegde de vrijspraak van tafel. “Er kan niet getwijfeld worden dat hij wist dat het een vals biljet was”, klonk de motivering. “Het is duidelijk een kopie. Aan de randen zit een lijn van enkele millimeter, het papier is anders en ook alle andere kenmerken van echt geld ontbreken.” B.V. moet een werkstraf van 50 uren vervullen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.