https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knokse vrouw ontkent dat ze mannen voor tienduizenden euro oplichtte met vastgoedproject

Redactie KW

Een 62-jarige vrouw uit Knokke-Heist riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden effectieve celstraf voor oplichting en schriftvervalsing. De vrouw weekte bij meerdere mannen grote leningen los voor een vastgoedproject, maar betaalde het geld nooit terug. Zelf vraagt ze de vrijspraak. “Ze wisten dat mijn cliënte financiële problemen had”, pleitte haar advocaat.

In de zomer van 2017 leende B.V. bij twee mannen telkens 30.000 euro, zogezegd om te investeren in een vastgoedproject. Ze zouden hun geld na drie maanden met tien procent intrest terugkrijgen, maar dat bleek een fabeltje. De vrouw verdween van de radar en maakte op gelijkaardige wijze nog een ander slachtoffer 45.000 euro lichter.

Volgens het parket bekostigde de vrouw met het geld haar eigen luxueuze levensstijl. “Ze spelde haar slachtoffers een verhaal op de mouw en had duidelijk geen enkele intentie om het geld terug te betalen”, stelde de procureur. “Om het vertrouwen van haar slachtoffers te winnen beweerde ze dat ze getrouwd was met één van de rijkste mannen van België. Ze was trouwens niet aan haar proefstuk toe. Tijdens een onderzoek uit 2013 dook een boekje op met namen van mannen en strategieën om hun geld af te troggelen.”

Volgens de verdediging was van oplichting helemaal geen sprake. “Al deze mannen wisten af van de financiële problemen van mijn cliënte”, pleitte advocaat Jan De Groote. “Ze konden perfect controleren aan wie zij hun geld ter beschikking stelden. Het is niet omdat zij naïef waren, dat mijn cliënte een oplichtster is.” Volgens meester De Groote is een Nederlander de spilfiguur achter de zwendel. “Hij leerde mijn cliënte kennen via Tinder en met het oog op een vastgoedproject in Liedekerke was hij in België op zoek naar iemand die als vastgoedmakelaar mocht optreden. Hij maakte de leningsovereenkomsten op en stond zelfs borg.”

De uitspraak volgt op 8 september. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.