Kassierster drankencentrale sjoemelde voor 135.000 euro met leeggoedbonnetjes

Redactie KW

Maar liefst 135.000 euro. Zoveel geld stak een 28-jarige kassierster van een drankencentrale in Waregem in haar eigen zakken door te sjoemelen met leeggoedbonnetjes. De vrouw verloor haar job en riskeert voor de rechtbank in Kortrijk nu nog een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een boete. Ze betaalde het gestolen geld wel al terug.

Een boekhoudkundige controle bracht in 2021 aan het licht dat er iets niet pluis was met de cijfers van de Waregemse drankencentrale. Er waren ongewoon veel registraties van leeggoed. Al snel leidde het onderzoek naar de parttime kassierster uit Wevelgem. Bij een huiszoeking kon er nog 42.000 euro cash geld in beslag genomen worden. De rest bleek gespendeerd aan handtassen, iPhones,… Haar methode was uitermate simpel. Ze printte tegoedbonnen uit voor leeggoed en haalde het geld uit de kassa en stopte het in haar eigen zakken.

Aanvankelijk liep de schatting van het gestolen bedrag op tot zo’n 70.000 euro maar die blijken ondertussen achterhaald. De vrouw betaalde al 135.000 euro terug. “En daarmee is alles terugbetaald”, aldus advocate Floor Ameye. “Ik ben zelf geschrokken dat het om zoveel geld ging”, aldus de vrouw. De rechter velt op 23 november een vonnis. (LSi)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier