https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jongeman doorzoekt woning in Eernegem onder voorwendsel van ‘buurtonderzoek door politie’

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een bewoonster van de Westkerkestraat in Eernegem deed aangifte bij de politie nadat er afgelopen donderdag rond 20.00 uur iemand haar woning was binnengedrongen met een list. Volgens de bewoonster deed de indringer zich zelf voor als een politieman.

Hij gebruikte volgens de verklaring van de bewoonster het voorwendsel dat hij bezig was met een buurtonderzoek van de politie. De man zou de volledige woning doorzocht hebben en in alle kasten en lades hebben gekeken.

Uiteindelijk zou hij de woning hebben verlaten zonder iets te stelen of buit te maken. Pas vrijdagnamiddag werd aangifte gedaan, bevestigt de lokale politie Kouter. Er is een onderzoek opgestart.

Bel 101

De lokale politie Kouter vraagt met aandrang om meteen de 101 te bellen indien iemand zijn of haar woning wil betreden, al dan niet in naam van de politie. Indien gewacht wordt tot de volgende dag om aangifte te doen, is de dader immers al gaan lopen.

Voorlopig zijn er geen meldingen binnengekomen van andere gelijkaardige feiten. Volgens het slachtoffer in de Westkerkestraat is de dader ongeveer 1.70 meter groot, tussen de 20 en 25 jaar en slank gebouwd.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.