Jongeman (19) uit Kortrijk terecht voor betaling drone en thuislevering met valse biljetten

De man betaalde met valse biljetten van 50 euro. © iStock
Redactie KW

Een noodlemaaltijd van 20 euro en een drone van 300 euro. Die spullen kocht een 19-jarige jongeman uit Kortrijk de voorbije twee maanden met valse eurobiljetten. Via de snelrechtprocedure stond hij er al voor de rechtbank voor terecht. Er hangt hem 1 jaar celstraf boven het hoofd.

Op 20 december 2021 veranderde een drone voor 300 euro van eigenaar. Pas bij thuiskomst merkte de verkoper op dat hij 6 valse biljetten van 50 euro in handen had gekregen. Nauwelijks enkele weken later werd een noodlemaaltijd bij Smail C. geleverd. Hij liet een biljet van 50 euro in een potje aan de deur achter als betaling. De leverancier stak 30 euro wisselgeld terug in het potje. Het biljet van 50 euro bleek ook hier vals.

“Een minderjarige buurjongen had via Snapchat de valse biljetten bemachtigd”, aldus C. “Hij bestelde het eten en hij maakte een vals Facebookprofiel van mij om de deal rond de drone te sluiten. Ik ben naïef geweest.” Op die manier probeerde C. de schuld naar de minderjarige door te schuiven maar de rechter merkte op dat bij een fotoherkenning hij door één slachtoffer wel degelijk als dader was aangewezen. C. vroeg de rechter er zonder straf of een werkstraf vanaf te kunnen komen. Vonnis op 2 maart. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.