https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jonge voetballer staat terecht als ‘money mule’

Redactie KW

Een 20-jarige voetballer uit Kuurne liet zijn rekening, bankkaart én pincode gebruiken door een onbekende om zo’n 1.500 euro opbrengsten van ‘phishing’ door te sluizen. Als zogeheten ‘money mule’ riskeert hij daarom voor de rechtbank in Kortrijk een werkstraf van 65 uren.

Op 29 november 2019 zag een slachtoffer 1.500 euro van haar rekening verdwijnen. Even voordien had ze op een schijnbaar onschuldige link van ING-bank geklikt. Het geld belandde op de rekening van Sina G. en was amper een half uur later al in het Antwerpse Borgerhout afgehaald. Aan G. was beloofd dat hij 20 procent van de opbrengsten zou krijgen maar hij zag het geld nooit. Wat hem bezielde om aan een wildvreemde zijn rekening, bankkaart en pincode te geven?, wou de rechter wel weten.

“Jong zijn, een impulsieve beslissing, verblind door het geld,…”, klonk het vertwijfeld. “Maar ik haalde het geld niet af.” De openbare aanklager vorderde een werkstraf van 65 uren. “Ik ben wel bereid zo’n straf uit te voeren, maar niet als het ten koste gaat van mijn voetballoopbaan”, klonk het onbegrijpelijk. G. vroeg er zonder straf vanaf te kunnen komen. Vonnis op 11 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.