In beslag genomen cannabis bij CBD-shop blijkt tóch CBD-cannabis te zijn

© (Foto BB)
© (Foto BB)
Redactie KW

De 100 gram cannabis die op donderdag 10 december in beslag werd genomen in een CBD-shop in Oostduinkerke, omdat de speurders dachten dat het om illegale geestverruimende cannabis ging, blijkt toch gewoon CBD-cannabis. Dat is gebleken uit een analyse die door de uitbater zelf is laten uitvoeren.

De man werd namelijk opgepakt en voorwaardelijk vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Een van de voorwaarden was dat hij de in beslag genomen cannabis zou laten onderzoeken op THC-waarden, de psychoactieve stof in cannabis. Als die waarden boven een bepaald percentage liggen, is de cannabis verboden. Uit de tests bleek dat het weldegelijk om CBD-cannabis gaat met lage THC-waarden. Dat bevestigt het parket van Veurne. Het parket wacht wel nog een eigen tegenanalyse af.

De speurders vonden het echter verdacht dat de aangetroffen cannabis werd teruggevonden in een verborgen ruimte in de toonbank. De uitbater verklaarde dat het ging om CBD-cannabis waar geen accijnzen op betaald zijn. Dat gaat dan weer om douanerecht, waar ook een vervolging van kan komen. De aankoopprijs van illegale CBD-cannabis ligt stukken lager.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.