https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eerst vrouwen het hof gemaakt, daarna opgelicht: dertiger krijgt 25 maanden celstraf

Redactie KW

Een 39-jarige man uit Wakken (Dentergem) is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een nieuwe effectieve celstraf van 25 maanden. Volgens de openbare aanklager wond hij zes vrouwen eerst rond zijn vinger en troggelde hij hen nadien voor zo’n 50.000 euro af.

De dertiger was niet aan zijn proefstuk toe. In 2011 al liep Youssef El M. een veroordeling op omdat hij als lid van een bende oplichters goedgelovigen liet investeren in een duur chemisch product dat zwarte biljetten kon omtoveren in briefjes van 500 euro. Hij nodigde slachtoffers zelfs uit op een hotelkamer in Brussel om demonstraties te geven waarbij een biljet van 500 euro op een stapel zwarte biljetten werd gelegd, besprenkeld werd met een product en daarna in een ton gestopt. Na een inweektijd kwamen biljetten van500 euro te voorschijn. Doorgestoken kaart natuurlijk, maar in totaal kon de bende toen wel 5,9 miljoen euro buit maken.

Het stopte daarna niet volgens de openbare aanklager, met afpersing van zes andere dames, jong of oud, de jaren nadien. Hij maakte hen eerst het hof en troggelde hen nadien geld af. Zo perste hij zijn ex-vriendin maandelijks 300 euro af, betaalde een bejaarde dame die hij naar de markt of de zee voerde hem een auto,… (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.