https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eén jaar cel na misbruiken inloggegevens bol.com

Redactie KW

Een man uit Poperinge werd door zijn poetsvrouw en haar vriend 10.000 euro armer gemaakt nadat de vrouw misbruik maakte van de inloggegevens van het slachtoffer bij bol.com. De daders deden niet minder dan 96 bestellingen in naam van de Poperingenaar. De twee daders zijn nu door de rechter in Ieper veroordeeld.

De rechter in Ieper veroordeelde een man uit Heuvelland tot een celstraf van 1 jaar nadat hij iemand uit Poperinge voor meer dan 10.000 armer maakte. Zijn vriendin, die poetste bij het slachtoffer, kreeg 9 maanden voorwaardelijk voor de feiten. De affaire kende een aanvang toen de Poperingenaar zijn poetsvrouw om hulp vroeg bij het plaatsen van een bestelling bij bol.com.

De gegevens van het slachtoffer bleven op de account van de vrouw staan en daarmee kocht ze diezelfde avond thuis al meteen zelf iets aan, met hulp van haar vriend. De twee deden een week later opnieuw een bestelling en na nog een week nog eens. Op het einde van de rit had het duo zomaar eventjes 96 bestellingen gedaan. Het slachtoffer zag op die manier meer dan 10.000 euro van zijn rekening verdwijnen. Omdat hij zijn bankapp niet vaak raadpleegde, had hij het pas laat opgemerkt.

De rechter hield in haar beoordeling rekening met het verleden van de mannelijke beklaagde en het ontbreken aan normbesef bij de man. Ook dat hij bij het plegen van de diefstal onder voorwaarden stond, draagt bij aan de zwaarte van de straf. De twee moeten het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 10.035 euro, maar de Poperingenaar vroeg zich eerder al af of hij daar ooit een euro van zal zien. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.