Delicatessenzaak uit Nieuwpoort eist 61.000 euro terug van werknemer die stal voor gokverslaving

Redactie KW

De eigenaar van een delicatessenzaak uit Nieuwpoort eist liefst 61.000 euro van een ex-werknemer die betrapt werd op diefstal. “We erkennen dat hij gestolen heeft maar dat bedrag is van de pot gerukt”, zegt de advocaat van C.V.

De 30-jarige C.V. uit Nieuwpoort was tussen mei 2018 en 30 oktober 2019, de dag dat hij betrapt werd, aan de slag in de delicatessenzaak in Nieuwpoort. Volgens zijn baas begon hij vanaf de eerste dag in de kassa te graaien.

“Zeker over een groot jaar heeft hij veel gestolen, wellicht elke dag”, klonk het. Bij mensen die een aankoop deden maar geen ticketje wilden annuleerde hij alles in de kassa en stak het geld zo in eigen zakken. Of hij betaalde facturen niet en stak het geld zelf weg. Op camerabeelden is ook te zien hoe hij verschillende malen gewoon geld uit de kassa haalde. We hebben met de boekhouding de omzet berekend en die was opvallend lager in de periode dat hij er werkte. We moesten ook boetes betalen aan de RSZ en kosten aan deurwaarders. Onze berekeningen komen uit op 61.000 euro die we terugeisen.”

Exuberant

De dag nadat C.V. betrapt werd sloot hij al een deal met zijn werkgever. Hij betaalde 10.000 euro terug, geld dat hij kreeg van zijn mama, en liet 4.000 euro loon vallen, waar hij nog recht op had. “En die 14.000 euro volstaan voor ons ruimschoots”, sprak advocaat Jeroen Thieren. “Een totaalbedrag van 61.000 euro is volledig van de pot gerukt, exuberant en op niets gebaseerd. Hij stal hoogstens telkens enkele briefjes van 5, 10 of 20 euro en hoogstens eens 50 euro. Dat ging hij meteen gaan vergokken in het Casino want hij leed aan een gokverslaving. We vragen de opschorting onder voorwaarden.” Ook de procureur was daarmee akkoord. Vonnis op 22 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.