Bredenaar die internetabonnementen afsloot op naam bejaarde vrouw krijgt een jaar cel

Redactie KW

Een 43-jarige man uit Bredene heeft in de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor oplichting van een bejaarde vrouw.

In de zomer van 2018 verloor het slachtoffer, een 81-jarige vrouw uit Brugge, haar portefeuille op straat. Een half jaar later kwamen bij de vrouw aanmaningsbrieven toe van deurwaarders en incassobureaus. Die maakten melding van onbetaalde facturen van Telenet en Proximus. De vrouw viel compleet uit de lucht en stapte naar de politie.

Onderzoek wees al snel uit dat de abonnementen gekoppeld waren aan een woning in Bredene. De bewoner, L.H. (43), waste zijn handen aanvankelijk in onschuld maar in augustus vorig jaar ging hij tot bekentenissen over. Hij gaf toe dat hij de portefeuille gevonden had en met de identiteitskaart van het slachtoffer internetabonnementen had afgesloten.

L.H. was lang niet aan zijn proefstuk toe. De man werd al elf keer veroordeeld in de politierechtbank en drie keer in de correctionele rechtbank. Voor zijn proces rond de internetabonnementen kwam hij niet opdagen. De rechter kende het slachtoffer een schadevergoeding van 1.375 euro toe. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.