https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bestuurder rijdt tegen poort van verzekeringskantoor en vlucht weg

Redactie KW

Politiezone Polder kreeg maandagochtend twee meldingen binnen van ongevallen met stoffelijke schade waarbij de bestuurder vluchtmisdrijf pleegde. Beide bestuurders kon even later aangetroffen worden.

Een eerste melding kwam binnen van uit de Kerkstraat in het centrum van Houthulst. Een medewerker van het Nagelmackers bank- en verzekeringskantoor belde de politie omdat een voertuig tegen de poort van het gebouw was gereden en vluchtmisdrijf pleegde. Ter plaatse kon de politie vaststellen dat de poort beschadigd was en wat steengruis op de grond lag. Ver hoefden ze niet te zoeken want in de directe buurt stond een Audi geparkeerd met schade aan het koetswerk en eveneens steengruis op de auto. De 45-jarige N.F. kon geïdentificeerd worden. Het bleek dat de man bij het indraaien van de parking zondagavond rond 22 uur tegen de poort was gereden. Hij verklaarde later aangifte te doen maar kreeg toch een pv voor ongeval met vluchtmisdrijf aan zijn been.

Daaraan ontsnapte een bestuurder van een Mercedes Vito dan weer maandagmiddag op de Grote Markt in Diksmuide. De man was er even voor 12 uur gebotst tegen een geparkeerde Mercedes. Hij reed aanvankelijk weg maar zag dan dat een getuige alles had gezien en de politie had gebeld. De man stapte dan toch uit en vulde samen met de politie het Europees Aanrijdingsformulier in. Hoewel eerst niet bleek dat hij aangifte zou doen van de aanrijding ontsnapte hij zo toch aan een pv voor vluchtmisdrijf. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.