https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Aannemer krijgt fikse boete voor illegale tewerkstelling van ijzervlechters op werf Mintus Brugge

Redactie KW

De zaakvoerder van een Portugese bouwfirma heeft in de Brugse rechtbank een geldboete van 14.400 euro gekregen, de helft met uitstel, voor illegale tewerkstelling van drie Braziliaanse arbeiders.

Op 17 februari vorig jaar voerde de sociale inspectie een controle uit op een werf langs de Sint-Pietersmolenstraat in Brugge. Er bleken acht Braziliaanse arbeiders als ijzervlechters aan de slag, waarvan er drie vervalste verblijfspapieren voorlegden. De mannen werkten voor een Portugese firma die op de werf ijzer- en betonwerken uitvoerde in opdracht van de stedelijke zorgvereniging Mintus Brugge.

Volgens de arbeidsauditeur verbleven de arbeiders in een Brugse woning. “Ze werden dus niet gedetacheerd vanuit Portugal, zoals de zaakvoerder van de bouwfirma beweert, en hadden bijgevolg een arbeidsvergunning nodig. Deze mensen werden bovendien onderbetaald.”

De advocaat van José D. (45) vroeg over de hele lijn de vrijspraak. “Er was wel degelijk sprake van detachering”, stelde hij. “Mijn cliënt wist niet dat de verblijfsvergunningen vervalst waren.” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.