Fransman vervolgd voor handtasdiefstal “in strontzatte toestand”

Een 27-jarige Fransman moet zich bij de strafrechter verantwoorden voor de diefstal van een handtas in de bowling in Adinkerke. Volgens zijn advocaat was hij toen “strontzat”.

Het voorval vond plaats aan de Bowl Inn in Adinkerke. © JH

De man die net over de grens woont in Frankrijk was op 11 november met vrienden op uitstap in De Panne. Ze trokken toen ook naar de Bowl Inn in Adinkerke. ‘s Nachts werd de politie er opgeroepen door de zaakvoerder omdat ze er een diefstal hadden vastgesteld. “Een dame deed er melding dat haar handtas net gestolen was van aan haar tafeltje”, sprak de procureur. “Er waren toen twee groepen jongeren aanwezig en er waren wat problemen. De uitbaatster ging meteen de camerabeelden bekijken en zag hoe een van de mannen uit het groepje de handtas gestolen had en onder een ander tafeltje plaatste. Daarop belde ze de politie. Bij hun aankomst wilde Teddy B. nog vluchten, maar hij kon tegengehouden worden. In de politiecombi stelde hij zich nog weerspannig op. Ik vorder zes maanden cel en 800 euro boete.”

De advocaat van B. gaf de feiten toe. “Maar volgens ons is het eerder een poging tot diefstal want de handtas werd teruggevonden met alle inhoud er nog in. Mijn cliënt was die nacht gewon strontzat. Hij wist niet wat hij deed. Het ging eerder om een jeugdzonde.” Vonnis op 11 december. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.