Fransman veroordeeld nadat hij met bulldozer op politie inrijdt in Nieuwkerke

Christophe Maertens

De rechter in Ieper veroordeelde een Fransman tot 5 maanden cel met uitstel nadat hij met een bulldozer op enkele politiemensen inreed. De feiten speelden zich af op het terrein van Clarebout Potatoes in Nieuwkerke.

Op 22 september 2018 trok de politie van de zone Arro Ieper richting Clarebout Potatoes in Nieuwkerke om de 45-jarige M.D. uit het Franse Oudezele te ondervragen. De inspecteurs deden dat op vraag van de Franse gendarmerie nadat het wat uit de hand was gelopen tussen de man en zijn partner. M.D. was op het moment de combi het fabrieksterrein opreed aan het werk met een bulldozer. Toen de inspecteurs de Fransman aanspraken, werd hij kwaad. Hij zakte de laadbak van zijn bulldozer tot op de grond en reed in op de politiemensen. Die konden nog net wegspringen, samen met de preventieadviseur van het bedrijf. M.D. deed daarop doodleuk zijn broek naar beneden.

Echtelijke ruzie

Op de rechtbank ontkende de Fransman de feiten niet, maar hij kaderde alles in de echtelijke ruzie die er was geweest. “Mijn cliënt was niet meer voor rede vatbaar”, aldus meester Patrick Geelhand de Merxem. “De politie was blijkbaar op zoek naar een wapen, maar dat was er niet.”

De relatie tussen M.D. en zijn vriendin houdt ondertussen nog altijd stand en de man ging op eigen initiatief in begeleiding voor zijn agressieprobleem. De rechter legde hem vijf maanden cel met uitstel op.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.