Fransman krijgt ook in beroep 40 maand voor knokpartij in tankstation

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De 29-jarige Farid M. is ook door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot 40 maanden cel voor een massale knokpartij in de winkel van het tankstation Shell langs de E17 in Marke op 17 april 2017.

Toen kreeg een klant van de tankshop plots rake klappen van vijf man. De man liet zich niet onbetuigd en probeerde zich te verweren. Dat werkte bij het groepje Fransen als een rode lap op een stier. Waar aanvankelijk enkel Farid M. (29) en Yassine H. (22) sloegen, keerden plots ook nog drie anderen van het groepje Fransen zich tegen de man. Tal van rekken in de tankshop moesten er aan geloven en dat zorgde voor een ravage. De grootste geweldenaar en aanstoker Farid M. keerde na de eerste slagen nog eens terug om met een riem te slaan en volle sixpacks in het rond te gooien. Hij kreeg met 40 maanden effectieve celstraf dan ook de zwaarste straf. Hij kon pas halfweg dit jaar opgespoord en opgesloten worden.

Uiteindelijk gingen de Fransen met 2 doosjes tic-tac, één fles frisdrank en een sixpack bier aan de haal. Enkel Farid M. ging in beroep, maar het hof bevestigde zijn straf waarna hij luid roepend terug naar de gevangenis werd gebracht: “Dit is geen justitie!” (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier