Fransman blijft in de cel voor zware vechtpartij in Oostende

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 25-jarige Fransman met een maand verlengd voor zijn aandeel in een zware vechtpartij in Oostende. Tijdens het incident kwam de poot van een stoel in het oog van een 66-jarige Oostendenaar terecht.

De confrontatie tussen twee groepjes jongeren deed zich zaterdagavond rond 22 uur voor in de Oostendse uitgaansbuurt, vlak bij het casino. Tijdens de knokpartij greep één van de vechtersbazen naar een stoel op het terras van een pizzeria. Toen hij ermee wilde gooien, zwaaide hij met een stoelpoot in het oog van een Oostendenaar. In het ziekenhuis werd een spoedoperatie uitgevoerd om zijn oog te redden.

Een 25-jarige Fransman werd ter plaatse als verdachte opgepakt. Voorlopig is het onduidelijk of de man uit Rijsel zelf naar de stoel greep. Hayk S. ontkent in ieder geval dat hij met de stoel stond te zwaaien. De Fransman werd door de onderzoeksrechter wel aangehouden als mededader aan opzettelijke slagen en verwondingen. De raadkamer besliste vrijdagochtend dat hij minstens een maand langer in de cel moet blijven.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier