Fransman blijft aangehouden na serie homejackings in grensregio

De raadkamer van Ieper heeft dinsdag de aanhouding van een Franse homejacker verlengd. Eerder zagen zijn twee kompanen ook hun aanhouding verlengd worden.

Het trio wordt verdacht van verschillende homejackings in de grensregio en werden vorige week woensdag door de Ieperse onderzoeksrechter van hun vrijheid beroofd. De mannen worden volgens het parket West-Vlaanderen, afdeling Ieper, verdacht van verschillende homejackings in Zuid-West-Vlaanderen. Ze zouden onder meer feiten in de regio’s Kortrijk, Rekkem en Mesen op hun actief hebben. Het gaat om twintigers met een verleden bij het Franse gerecht. In de wagen van de verdachten werd bij hun arrestatie de buit aangetroffen van in totaal tien homejackings.

Internationale samenwerking

De criminelen werden gevat door een samenwerking tussen de Direction Interrégionale de Police Judicaire van Rijsel en een gemengde ploeg van speurders van de federale politie van Kortrijk, Ieper en Doornik, de zogenaamde Baobab. Van de andere twee criminelen had de Ieperse raadkamer vorige week vrijdag al hun aanhouding verlengd. Toen had de raadsman van de derde verdachte om een uitstel gevraagd.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.