Franse zigeunerin daagt niet op voor proces voor winkeldiefstallen

De dievegges die begin maart 2020 voor duizenden euro’s buit maakten in Roeselaarse handelszaken maakten deel uit van rondtrekkende Franse zigeuners. Eén van de vrouwen kon geïdentificeerd worden maar daagde niet op voor haar proces in Kortrijk. Er hangt haar één jaar cel boven het hoofd.

Baby Company langs de Meensesteenweg kreeg de dievegges twee keer over de vloer.© gf
Baby Company langs de Meensesteenweg kreeg de dievegges twee keer over de vloer.© gf

Twee winkeldievegges sloegen twee dagen na elkaar toe in Roeselaarse handelszaken. Gedupeerde uitbaters zetten camerabeelden op Facebook. “In de hoop dat ze herkend en geklist worden én om andere winkeliers alert te maken”, klonk het toen bij Julie Defryn van Corylie. Op de camerabeelden waren twee dames te zien, een jongere en een oudere. Opvallend was dat de oudere dame een pruik en een lange zwarte mantel draagt. De mantel was cruciaal bij de diefstallen. De gestolen kledij verstopte ze telkens onder die mantel. Bij In den Paternoster in de Ooststraat verdwenen twee dekbedovertrekken.

Baby Company langs de Meensesteenweg kreeg de dievegges zelfs twee keer over de vloer. De vrouw met de mantel had meer dan 35 stuks kledij van grote merken als Kenzo en Mona Lisa met kapstok aan haar riem onder de mantel gehangen. Op die manier is ze buiten gestapt. Dankzij de beveiligingscamera’s kreeg de politie een nummerplaat van hun huurwagen. Sleep Life wat verderop kreeg de twee vrouwen ook over de vloer. Er verdwenen zes overtrekken ter waarde van 3.000 euro. Uiteindelijk kon Sabrina D. (31) geïdentificeerd worden als één van de daders. Ze sloeg ook in Zottegem toe. Volgens de openbare aanklager maakten de vrouwen in totaal zo’n 7.000 euro buit. Vonnis op 18 januari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.