Franse dief reed West-Vlaanderen rond op zoek naar openstaande garages en schuiframen

Redactie KW

Een 54-jarige Fransman heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor 22 diefstallen, waarvan twee met geweld. Franck D. maakte gebruik van openstaande garagepoorten en schuiframen om de woningen binnen te dringen. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar effectieve gevangenisstraf.

Op 20 maart werd een zeventiger uit Zwevegem op klaarlichte dag plots geconfronteerd met een indringer. Het kwam tot een schermutseling, waarbij het slachtoffer een gebroken rib opliep. De dader wist te ontkomen, maar kon dankzij een bloedspoor diezelfde dag nog ingerekend worden.

In totaal kon Franck D. uit het Noord-Franse Arras aan 22 diefstallen of pogingen tot diefstal gelinkt worden. De beklaagde reed met zijn wagen rond op zoek naar openstaande garagepoorten en schuiframen. D. sloeg in 2018 en het voorjaar van 2019 onder andere in Roeselare, Dadizele en Diksmuide zijn slag. Meestal had hij het gemunt op cash geld.

De verdediging pleitte dat de Fransman uit geldnood handelde. Daarnaast benadrukte meester Silke Brutin dat het slechts twee keer tot een beperkte confrontatie met een slachtoffer kwam. D. bood zijn excuses aan en hoopt op een straf met uitstel.

De rechter doet uitspraak op 23 juli.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier