Op 2 september 2017 gingen twee verdachten in een bankkantoor in Brugge aan de haal met de bankkaart van een man die net geld had afgehaald. Amper zeven minuten later hadden ze in een tankstation al 2.000 euro uitgegeven met de kaart. De uitbater van het tankstation vertrouwde het zaakje niet en lichtte de politie in.

Maxime T. uit Marseille kon uiteindelijk op 29 september in het Brusselse ingerekend worden. Het onderzoek bracht aan het licht dat de man en zijn kompaan in totaal verantwoordelijk waren voor 41 gelijkaardige diefstallen. Meestal kwamen ze de codes door 'shoulder surfing' te weten. Tientallen keren haalden ze geld af van de rekeningen van hun bejaarde slachtoffers. Sinds de zomer van 2017 trokken T. en Enzo A. zes weekends met een huurwagen naar België.

De rechter veroordeelde Maxime T. op 14 mei uiteindelijk tot vier jaar cel, waarvan drie jaar effectief. Enzo A. kreeg bij verstek drie jaar effectieve celstraf. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

Onmiddellijk aangehouden en opgesloten

A. tekende verzet aan tegen zijn veroordeling en kwam maandagochtend zelf naar de zitting. De jongeman werd onmiddellijk aangehouden en opgesloten in het cellencomplex van het gerechtsgebouw. Tijdens het proces op verzet pleitte de verdediging dat van vluchtgevaar absoluut geen sprake is. De beklaagde bekende ook zijn aandeel in de diefstallen.

Door de aparte omstandigheden besloot de rechtbank om maandag al een vonnis te vellen. Enzo A. werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar met uitstel. Het openbaar ministerie vroeg opnieuw om zijn onmiddellijke aanhouding, maar daar gingen de rechters niet op in. Na twee uurtjes in de cel mocht de Fransman opnieuw beschikken, al zal hij later wel nog minstens een deel van zijn straf moeten uitzitten.

(Belga)

Op 2 september 2017 gingen twee verdachten in een bankkantoor in Brugge aan de haal met de bankkaart van een man die net geld had afgehaald. Amper zeven minuten later hadden ze in een tankstation al 2.000 euro uitgegeven met de kaart. De uitbater van het tankstation vertrouwde het zaakje niet en lichtte de politie in. Maxime T. uit Marseille kon uiteindelijk op 29 september in het Brusselse ingerekend worden. Het onderzoek bracht aan het licht dat de man en zijn kompaan in totaal verantwoordelijk waren voor 41 gelijkaardige diefstallen. Meestal kwamen ze de codes door 'shoulder surfing' te weten. Tientallen keren haalden ze geld af van de rekeningen van hun bejaarde slachtoffers. Sinds de zomer van 2017 trokken T. en Enzo A. zes weekends met een huurwagen naar België. De rechter veroordeelde Maxime T. op 14 mei uiteindelijk tot vier jaar cel, waarvan drie jaar effectief. Enzo A. kreeg bij verstek drie jaar effectieve celstraf. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. A. tekende verzet aan tegen zijn veroordeling en kwam maandagochtend zelf naar de zitting. De jongeman werd onmiddellijk aangehouden en opgesloten in het cellencomplex van het gerechtsgebouw. Tijdens het proces op verzet pleitte de verdediging dat van vluchtgevaar absoluut geen sprake is. De beklaagde bekende ook zijn aandeel in de diefstallen. Door de aparte omstandigheden besloot de rechtbank om maandag al een vonnis te vellen. Enzo A. werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar met uitstel. Het openbaar ministerie vroeg opnieuw om zijn onmiddellijke aanhouding, maar daar gingen de rechters niet op in. Na twee uurtjes in de cel mocht de Fransman opnieuw beschikken, al zal hij later wel nog minstens een deel van zijn straf moeten uitzitten.(Belga)