Franse bandendief ontmaskerd dankzij opmerkzame tankstation-uitbater

© gf
Redactie KW

De jonge Fransman die begin deze maand twee spiksplinternieuwe banden pikte bij Bandencentrale Breine in de Speldenstraat is ontmaskerd. Dit kregen zaakvoerder Steve Breine en zijn echtgenote Nadia Callebert inmiddels te horen van de politie. “Meer details moeten we nog krijgen”, vertelt Steve Breine opgelucht.

“Belangrijk is dat de dader gevat werd. De beelden van onze bewakingscamera heb ik inmiddels van mijn Facebookpagina verwijderd. Dankzij de beelden en de getuigenis van de uitbaters van pompstation Total in de Kruisekestraat werd de dief bij de lurven gepakt. Zij stuurden hun beelden naar ons door. Waardoor de politie de identiteit van de dief aan de hand van de nummerplaat van zijn bestelwagen Renault Kangoo kon achterhalen”, aldus de zaakvoerder.

De Fransman had even voor de diefstal bij Bandencentrale Breine geprobeerd om “gratis” brandstof te tanken bij pompstation Total in de Kruisekestraat. “Vaak deactiveer ik veiligheidshalve de pompen vanuit mijn bureau als ik opmerk dat er wagens met Franse nummerplaten het station oprijden” zegt de echtgenote van zaakvoerder Edwig Vantomme.

Wilde tanken voor 7 euro

“Waardoor die kerel noodgedwongen het bureel binnenstapte en hij me vroeg om voor een bedrag van 7 euro te tanken. Dit heb ik nog niet veel meegemaakt. Verder was er niets op hem aan te merken. Toen ik echter in de media vernam dat er bij Bandencentrale Breine een diefstal was gepleegd en de dader zich met een witte bestelwagen van het merk Renault verplaatste, legde ik onmiddellijk de link met die gast die hier had getankt. Ik nam contact op met Steve Breine en stuurde hem de beelden van onze bewakingscamera door”, besluit de uitbaatster van het pompstation.

“Dankzij deze beelden kon de politie de dader ontmaskeren”, zegt Steve Breine. “Wij hadden wel een goed beeld van de dader die te voet passeerde en dan terugkeerde op zijn stappen om de banden mee te nemen. Maar beelden van zijn voertuig hadden we niet. Zijn bestelwagentje stond blijkbaar wat verderop geparkeerd. Toch bemoedigend dat de politie die kerel kon ontmaskeren.” (LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier