Frankrijk levert vierde homejacker van bende van Roubaix uit

Redactie KW

De Franse autoriteiten leverden een vierde lid van de bende van Roubaix uit. Bendeleden hebben inbraken, gewapende overvallen, ramkraken en homejackings in onze contreien op hun actief.

Het gerecht schrijft nu al minstens 57 misdrijven aan de vier Noord-Fransen toe. Het zijn allen twintigers van vreemde origine, die ook bekend zijn bij het Franse gerecht. Volgens het parket van Ieper gaat het inderdaad om zware jongens.

De bende was actief in de periode van maart 2012 tot december 2014 in het Kortrijkse, Wevelgem, Rekkem, Mesen en zelfs Zulte.

Ramkraak computerzaak

Het is ook zo dat de feiten telkens niet door alle vier tegelijk werden gepleegd. Intussen is uitgemaakt dat minstens twee bendeleden betrokken zijn bij de ramkraak in maart 2012 in de computerzaak Willaert in de Brugsesteenweg in Roeselare.

Drie gangsters konden al in december 2014 kort na hun laatste slag in Rijsel worden gevat tijdens een gecoördineerde actie van federale gerechtelijke politie van Rijsel, Kortrijk, Ieper en Doornik. Het vierde lid kon pas recent worden opgespoord.

Vereniging van misdadigers

De Ieperse onderzoeksrechter liet hem kort na zijn uitlevering arresteren. De man verscheen deze ochtend voor de raadkamer. Zijn aanhouding blijft gehandhaafd. Het viertal zal zich later voor de rechtbank in Ieper moeten verantwoorden voor de reeks overvallen en ramkraken en het lidmaatschap aan een criminele organisatie en de vereniging van misdadigers.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier