Fikse strafvermindering voor drugsbezit

© iStock
Redactie KW

Een jongeman die tot voor kort in Kortemark woonde en veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van zes maanden en een zware geldboete, heeft nu een fikse strafvermindering bekomen van de strafrechter in Veurne.

Dit jaar nog kreeg K.V. zes maanden cel en 8.000 euro voor het bezit van drugs. Hij liet zich echter niet zien op zijn proces. Van zodra hij zijn straf te horen kreeg, tekende hij verzet aan. En dat leverde veel op: zijn celstraf werd gehalveerd en kreeg hij met uitstel. Ook zijn geldboete werd volledig met uitstel onder voorwaarden gegeven.

K.V. was tevreden en had naar eigen zeggen een goede reden om verzet aan te tekenen. “Ik heb mijn dagvaarding nooit ontvangen want die werd naar Kortemark gestuurd terwijl ik nu in Gent woon”, sprak hij. “De drugs die bij mij gevonden werden, waren niet alleen afkomstig van mij maar ook van mijn toenmalige huisgenoot.”

“Na een brandstichting daar ben ik echter vertrokken en nu heb ik mijn leven wel op het goede spoor. Ik heb een test van 17 maart dat ik clean ben. Meer recente testen heb ik niet want door de coronacrisis kon ik niet meer langsgaan bij een deskundige.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier