Fietskoerier krijgt zeven maanden cel voor verkeersagressie

Redactie KW

Een 46-jarige fietskoerier uit Brugge heeft zeven maanden celstraf gekregen voor verkeersagressie.

Op 22 september vorig jaar fietste M.C. langs de Brieversweg in Sint-Kruis. De Bruggeling, die als fietskoerier werkt bij takeawaydienst Deliveroo, zou daarbij een automobilist de pas hebben afgesneden. De bestuurder stapte uit en kreeg volgens getuigen klappen van M.C. Het slachtoffer was hierdoor vier dagen werkonbekwaam.

Tijdens het proces in de Brugse rechtbank draaide M.C. de rollen om. Hij beweerde dat de automobilist hém had klemgereden. “Ik wees hem erop dat niemand kon passeren”, stelde hij. “Ik had immers een bestelling bij en moest me haasten om die te leveren. Vervolgens is hij uit zijn wagen gestapt en heeft hij mij drie keer geslagen.” De rechter hechtte vrijdag echter geen geloof aan de uitleg. Aan het slachtoffer moet M.C. 1.200 euro schadevergoeding betalen.

Deliveroo laat weten dat dit geweld niet representatief is. “Bij Deliveroo veroordelen we alle vormen van geweld. Het gedrag dat in dit geval wordt genoemd, is geen correcte weerspiegeling van de duizenden koeriers die dagelijks maaltijden leveren aan vele Belgen”. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier