Fietsende scholieren die verbodsbord in Diksmuidse werfzone negeren worden beboet

© JH
Redactie KW

Fietsende scholieren die in de verboden afgesloten Stovestraat in het centrum van Diksmuide fietsen kunnen vanaf vandaag beboet worden door de politie. Die stelde de voorbije dagen vast dat de scholieren massaal het verkeersbord negeren. “De aannemer neemt zijn verantwoordelijkheid, de fietsers moeten dat ook doen. Veiligheid komt van twee kanten”, klinkt het bij de politie.

In de Stovestraat in het centrum van Diksmuide zijn er al een tijdje ingrijpende werken aan de gang. Deze week wordt de hoofdriolering in de straat geplaatst en is ook het kruispunt met de Kiekenstraat afgesloten. In die straat ligt echter een ingang van de schol ‘t Saam campus Aloysius en de smalle straat wordt dan ook massaal gebruikt door fietsende scholieren. Dat is echter verboden en wordt aangegeven met een verkeersbord C3. Veel scholieren lappen dat aan hun laars, terwijl er aan de andere kant in de Generaal Baron Jacquesstraat wél een doorgang is voorzien. De politie zal vanaf nu optreden.

Twee kanten

De politie controleerde sinds dinsdag al in de straat. “Er werd afgesproken met de aannemer dat het werfverkeer stilgelegd werd tussen 8 uur en 8.30 uur, net om de omgeving veilig te houden voor het schoolverkeer”, klinkt het bij politie Polder. “Maar veiligheid komt van twee kanten en kan niet alleen komen van de aannemer. Andere weggebruikers moeten de reglementering ook respecteren. Zowel dinsdag als woensdag werden inbreuken vastgesteld tegen het verkeersbord C3 (verboden toegang voor alle verkeer, red.). Vanaf donderdag wordt er systematisch geverbaliseerd voor overtredingen, want in het bijzonder het bord C3 wordt veelvuldig genegeerd. Woensdag werden 7 opmerkingen gegeven aan minderjarigen en werd één meerderjarige geverbaliseerd die niet alleen het verkeersbord negeerde maar ook weigerde te stoppen voor de politieman die hem aansprak op zijn overtreding. Ook voor het dragen van een mondmasker wanneer de afstand niet gerespecteerd kan worden en op het openbaar vervoer werden tientallen opmerkingen gegeven. Ook hiervoor geen opmerkingen meer gegeven maar zal er verbaliserend opgetreden worden.”

Sigaret

Dat ingrijpen van de politie noodzakelijk is toonde een jongeman woensdag aan, voor de ogen van de politie. “Een hardleerse jongeman werd geverbaliseerd die na aangesproken te zijn op het niet dragen van zijn mondmasker ook nog zijn sigaret op de grond meende te mogen gooien. Uiteraard mocht hij deze oprapen en in de vuilbak deponeren.” De werken in de Stovestraat lopen nog zeker de hele week verder. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier