Fietsdieven op heterdaad betrapt in Waregem

Redactie KW

Zondagavond 20 oktober 2019 kwam de 51-jarige V.J. uit Waregem aangifte doen van de diefstal van een elektrische fiets aan zijn woning. De klager zou twee personen met de gestolen fiets gezien hebben. Bij de aangifte kon hij een goede beschrijving geven van de twee verdachten, die intussen werden opgepakt.

Aan de hand van de beschrijving ging er een vermoeden uit naar de 34 jarige D.F. uit Waregem, geen onbekende voor de politiediensten.

Onmiddellijk begaven zich enkele beschikbare politieploegen naar een adres in Waregem, waarvan ze vermoedden dat ze de man daar konden aantreffen. “Ter plaatse moesten de ploegen zich toegang te verschaffen tot de woning. Daar troffen ze naast de gestolen fiets ook de verdachte D.F. aan samen met een tweede man, de 35-jarige D.B. Ook deze laatste is geen onbekende voor de politiediensten”, duidt Michaël Vanden Heede,de eerste commissaris van politiezone Mira. “Het doorzoeken van de woning leverde uiteindelijk de vondst van meerdere vermoedelijk gestolen fietsen, doorgeknipte fietssloten en fietsonderdelen op. De twee personen werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.”

“De snelle reactie van de benadeelde, de goede persoonsbeschrijving, de kennis van de ‘klanten’ bij de politie en de beschikbaarheid van de ploegen hebben uiteindelijk geleid tot de arrestatie van deze twee fietsdieven en hopelijk tot het einde van een reeks van fietsdiefstallen in Waregem de voorbije weken“, besluit Michaël Vanden Heede.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier