Fietsdiefstallen in Kortrijk met 13 procent gedaald

Redactie KW

Woensdag hebben het stadsbestuur, Team Preventie en de Gemeenschapswachten de nieuwe cijfers van fietsdiefstallen bekend gemaakt.

In de eerste zes maanden van 2016 is er opnieuw een daling van het aantal fietsdiefstallen merkbaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar gaat het om 13 procent. In de periode 2014-2016 gaat het zelfs om een daling van 40 procent. “We zijn meer en meer een fietsstad en blijven werk maken van preventieve en repressieve maatregelen om diefstal tegen te gaan”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne. Die goede cijfers zijn in belangrijke mate te danken aan het politiewerk in de stationsomgeving, de medewerking van stadswachters en gebiedswerkers en de veiligheidscamera’s van de stad.

Verder raakte nog bekend dat er tot nu toe in 2016 dank zij de camerabeelden 30 fietsdiefstallen werden opgehelderd en er momenteel 2.662 fietsen gelabeld werden als preventieve maatregel. “De fietsdiefstallenplaag die in 2014 begon lijkt hiermee te stoppen”, besluit de burgemeester.

(PVH)

Lees meer daarover in Kortrijk Handelsblad van 5 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier