Familie vergiftigde Andrei Lugovski roept dader op om te helpen

We herkennen Andrei Lugovski. Zijn toestand zou stabiel zijn, maar nog steeds ernstig. © BELGAIMAGE
Redactie KW

“Geef je aan of geef op zijn minst informatie over de omstandigheden van de vergiftiging”, klinkt de oproep van de familie van de voormalige Idool-finalist. Volgens de speurders die het onderzoek leiden kreeg de klassieke tenor met Wit-Russische roots thalium toegediend.

Misschien wou de dader Andrei een lesje leren en heeft die nu berouw van wat die gedaan heeft, maar durft hij of zij zich niet aan te geven bij de politie. We hopen op een boodschap met wat informatie, in onze brievenbus bijvoorbeeld,” klinkt het wanhopig bij de familie van de zanger. Dat meldt VTM Nieuws.

Niet meer in levensgevaar

Volgens de familie van Andrei kan extra informatie over de omstandigheden van cruciaal belang zijn bij zijn genezing. Als de dokters meer te weten komen over de dosis of in welke vorm die werd toegediend, bijvoorbeeld puur of in poedervorm, of gemengd met een drankje of in eten, kan dat zijn behandeling beïnvloeden.

Volgens de dokters is Lugovski niet meer in levensgevaar. “Zijn toestand is stabiel, maar wel nog heel ernstig,” klinkt het. “Hij slaat wartaal uit. Hij is nog te zwak en heeft nog te veel pijn om ondervraagd te worden.”

Geen verdachten

Het parket viseerde een vrouw met Russische roots die in het verleden al enkele keren voor problemen zorgde tijdens concerten van Lugovski. Maar zij zou niet meer als een verdachte worden gezien. Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt.

(Bron: VTM Nieuws, Het Nieuwsblad)

Lees hier meer over de vergiftigde Andrei Lugovski.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier