"Het is een evenwichtig vonnis. Voor mijn cliënten is het vooral belangrijk dat het jarenlang besmeuren van Stijn Saelens is rechtgezet en dat de rechtbank die houding niet gewaardeerd heeft. Het is goed dat de manipulatieve en tirannieke kant van André Gyselbrecht aan bod is gekomen." De ouders van het slachtoffer rekenden op een straf van meer dan 20 jaar. "Voor hen ging het vooral om André Gyselbrecht, hij is de bron van het kwaad. Het is goed dat ook de andere beklaagden veroordeeld zijn, maar daar waren zij minder mee bezig."

Werner Saelens en Anne-Marie Dupont kregen van de rechtbank elk een schadevergoeding van 35.000 euro toegewezen. Aan de twee broers en de twee zussen van het slachtoffer moeten de beklaagden een schadevergoeding van elk 20.000 euro betalen. Over de schadevergoedingen voor Elisabeth Gyselbrecht en haar nieuwe vriend wordt later beslist. Zij vroegen immers slechts een voorlopige euro schadevergoeding. Hetzelfde geldt voor de kinderen van Saelens en Gyselbrecht, die vertegenwoordigd werden door voogd ad hoc Rik Demeyer.

(BELGA)

"Het is een evenwichtig vonnis. Voor mijn cliënten is het vooral belangrijk dat het jarenlang besmeuren van Stijn Saelens is rechtgezet en dat de rechtbank die houding niet gewaardeerd heeft. Het is goed dat de manipulatieve en tirannieke kant van André Gyselbrecht aan bod is gekomen." De ouders van het slachtoffer rekenden op een straf van meer dan 20 jaar. "Voor hen ging het vooral om André Gyselbrecht, hij is de bron van het kwaad. Het is goed dat ook de andere beklaagden veroordeeld zijn, maar daar waren zij minder mee bezig."Werner Saelens en Anne-Marie Dupont kregen van de rechtbank elk een schadevergoeding van 35.000 euro toegewezen. Aan de twee broers en de twee zussen van het slachtoffer moeten de beklaagden een schadevergoeding van elk 20.000 euro betalen. Over de schadevergoedingen voor Elisabeth Gyselbrecht en haar nieuwe vriend wordt later beslist. Zij vroegen immers slechts een voorlopige euro schadevergoeding. Hetzelfde geldt voor de kinderen van Saelens en Gyselbrecht, die vertegenwoordigd werden door voogd ad hoc Rik Demeyer.(BELGA)