Het hof van beroep in Gent gaf drie van de vier beklaagden van de Kasteelmoord een strafvermindering. Dokter André Gyselbrecht krijgt 21 jaar cel (ipv 27 jaar), Pierry Serry 19 jaar (ipv 21 jaar) en Evert de Clercq 20 jaar (ipv 27 jaar). Omdat de redelijke termijn verlopen was, klonk het.

Meester Jan Leysen: "Het hof heeft wijs geoordeeld." (foto Belga) © BELGA

Niet wraakbelust

Desondanks kan de familie van Stijn Saelens zich vinden in het vonnis. "De familie Saelens is niet wraakbelust", reageert meester Jan Leysen. "Voor de familie is enkel het morele nalatenschap van belang. De hof heeft de straffen in Brugge bevestigd, maar hield rekening met de overschrijding van de redelijke termijn. Het hof heeft wijs geoordeeld. Er is inderdaad een fikse korting gegeven, maar André Gyselbrecht zal toch nog vier à vijf jaar in de gevangenis zitten. Hij krijgt dus nog genoeg tijd om na te denken."

Dagelijkse kwelling

Voor de familie van Stijn Saelens blijft het evenwel moeilijk, zegt de advocaat. "Het blijft een dagelijkse kwelling. Maar de familie hangt gelukkig sterk aan elkaar."

Of dit nu het definitieve einde van het verhaal is? "De partij van Evert de Clercq vroeg de vrijspraak. Het is afwachten wat zij zullen beslissen." (ON)

Het hof van beroep in Gent gaf drie van de vier beklaagden van de Kasteelmoord een strafvermindering. Dokter André Gyselbrecht krijgt 21 jaar cel (ipv 27 jaar), Pierry Serry 19 jaar (ipv 21 jaar) en Evert de Clercq 20 jaar (ipv 27 jaar). Omdat de redelijke termijn verlopen was, klonk het.Desondanks kan de familie van Stijn Saelens zich vinden in het vonnis. "De familie Saelens is niet wraakbelust", reageert meester Jan Leysen. "Voor de familie is enkel het morele nalatenschap van belang. De hof heeft de straffen in Brugge bevestigd, maar hield rekening met de overschrijding van de redelijke termijn. Het hof heeft wijs geoordeeld. Er is inderdaad een fikse korting gegeven, maar André Gyselbrecht zal toch nog vier à vijf jaar in de gevangenis zitten. Hij krijgt dus nog genoeg tijd om na te denken."Voor de familie van Stijn Saelens blijft het evenwel moeilijk, zegt de advocaat. "Het blijft een dagelijkse kwelling. Maar de familie hangt gelukkig sterk aan elkaar." Of dit nu het definitieve einde van het verhaal is? "De partij van Evert de Clercq vroeg de vrijspraak. Het is afwachten wat zij zullen beslissen." (ON)