Extra jaar cel voor bekende drugsbaron

Redactie KW

Notoir drugsbaron en bordeelhouder Johan V. (52) uit Pittem is in beroep bestraft met een bijkomende celstraf van 1 jaar.

Het gerecht kwam V. en zijn bende in de loop van 2016 op het spoor. Uit telefoontaps bleek dat de Oostkampse café-uitbater John K. (41), zijn toenmalige vriendin Valerie V. (34) en hun kompaan Björn K. (37) uit Beernem geregeld speed en cannabis verkochten in opdracht van Johan V. Hij is de omstreden uitbater van het bordeel Le Ciel Flamand in Pittem.

Ook celstraf voor internatonale drugstrafiek

Bij een huiszoeking in oktober 2016 in de toenmalige woning van John K. en Valerie V. in Pittem trof de politie 1,2 kilogram speed aan in de tuin. Bij Johan V. zelf werd toen niets gevonden, maar het koppel wees hem aan als hun leverancier. Hij kreeg in eerste aanleg 37 maanden effectieve celstraf en een geldboete van 6.000 euro, maar ging in beroep waar hij zijn betrokkenheid uiterst minimaliseerde.

Johan V. is echter niet aan zijn proefstuk toe. Sins 1994 verzamelde hij al ruim dertig jaar celstraf voor onder meer internationale drugstrafiek. In 2018 werd hij door het hof van beroep in Gent al veroordeeld tot vier jaar cel en een boete van 6.000 euro. Het ging om feiten uit dezelfde periode, dus vond hij dat hij al voldoende was gestraft. Het hof besloot toch om hem een bijkomende straf van een jaar op te leggen. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier