Exhibitionist uit Houthulst geïdentificeerd als 25-jarige jongeman

© GF
Redactie KW

Een exhibitionist die de afgelopen maanden – en zelfs al jaren – in Houthulst werd opgemerkt, kon geïdentificeerd worden. Het gaat om een 25-jarige jongeman. Hij zou naar eigen zeggen minstens één keer per week in het openbaar masturberen.

Al maanden was de politie op zoek naar een exhibitionist die in Houthulst toesloeg. Er liepen verschillende meldingen van slachtoffers binnen, maar de jongeman kon een hele tijd doorgaan. Uiteindelijk stapten in totaal zo’n zeven vrouwen naar de politie om een aangifte te doen. Dat gebeurde niet altijd onmiddellijk na de feiten, dus de politie kon de exhibitionist zelf nooit meer aantreffen.

Het werd wel snel duidelijk dat de man zijn favoriete plaatsen had. Zo sloeg hij vaak toe in het Rotsebos en aan een woonzorgcentrum in de gemeente. Dankzij een robotfoto kon de man uiteindelijk wel geïdentificeerd en gevat worden. Het was een wijkagent die J.C. (25) herkende. Bij een huiszoeking trof de politie bewijs genoeg aan om de man aan heel wat zedenfeiten te linken.

Hij ging dan ook snel over tot bekentenissen. Uiteindelijk gaf hij zelfs toe dat hij één keer per week “op locatie” ging masturberen. En daarbij zorgde hij meestal dat vrouwen hem bezig zagen. Bovendien zou hij de vreemde gewoonte al maanden- of zelfs jarenlang onderhouden. De speurders gaan er dan ook van uit dat hij meer slachtoffers maakte en meer feiten pleegde dan de zeven die momenteel bekend zijn.

De jongeman werd maandag opgepakt, maar mocht wel opnieuw beschikken. Hij moet zich nu aan enkele strikte voorwaarden houden. En één daarvan is ongetwijfeld het feit dat hij geen nieuwe feiten meer mag plegen.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier