Exhibitionist opgepakt in Sint-Andries Brugge

De politie kon de vier daders snel vatten. © GF
Redactie KW

De politie heeft de exhibitionist die al enkele keren toesloeg op de parking van Beisbroek in Sint-Andries kunnen vatten. De man stond zaterdagmorgen opnieuw te masturberen in het bos. Hij kon ingerekend worden en bekende meerdere feiten.

De Brugse politie kreeg de afgelopen weken verschillende meldingen van exhibitionisme. Het ging telkens om een man die aan het masturberen was of zijn geslachtsdeel ongevraagd aan zijn slachtoffers liet zien. Vorig weekend liepen twee meldingen binnen over feiten op de parking van natuurdomein Beisbroek langs de Doornstraat in Sint-Andries. De politie snelde telkens ter plaatse, maar de dader was al verdwenen.

Afgelopen weekend hadden de agenten echter meer geluk. Een slachtoffer zag hoe de man zichzelf vlak bij het bos langs de Zeeweg aan het bevredigen was. Zij verwittigde de politie en die konden de dader niet ver van de aangewezen plaats inrekenen.

Het gaat om een 31-jarige man uit Zedelgem. Hij is niet meteen voor zedenfeiten bij de politie gekend. Hij kon door de politie opgepakt worden en werd verhoord. Daarin verklaarde hij wel degelijk een probleem te hebben.

Hij komt dan ook wellicht in aanmerking voor de gelijkaardige feiten in het bos van een weekend voordien. Bij de politie bevestigt men de arrestatie. “Maar gezien de prille staat van het onderzoek zullen we daar verder niet over communiceren”, geeft woordvoerster Lien Depoorter mee. De man mocht uiteindelijk wel beschikken en moet niet naar de cel. Hij wordt wel verplicht om zich te laten begeleiden voor zijn probleem.

Tweede exhibitionist?

Daarmee kon de Brugse politie alvast één exhibitionist die het grondgebied teisterde, oppakken. Want vorige week liepen ook meerdere gelijkaardige meldingen binnen. Dinsdagmiddag toonde een man zijn geslachtsdeel aan een vrouw die hem op de Vesten langs de Buiten Kazernevest in Brugge kruiste. Donderdagmorgen gebeurde zowat hetzelfde op het wandelpad naast de school De Kaproenen in Sint-Michiels. En zaterdagmorgen kwam er opnieuw een melding binnen vanuit het ‘Claeys-bosje’ in Sint-Michiels.

Wellicht zijn die laatste feiten het werk van een andere dader. Want hoewel de man die Beisbroek onveilig maakte al opgepakt en geïdentificeerd was, kreeg de politie zaterdagavond opnieuw een oproep. Deze keer sloeg de dader opnieuw toe langs de Vesten.

Ter hoogte van de fietsbrug aan het Minnewaterpark merkte een vrouw er een masturberende man op. De politie werd opnieuw verwittigd, maar de dader was al verdwenen. Het ziet er dus naar uit dat de Brugse politie één exhibitionist kon vatten, maar nog verder op zoek moet naar een tweede dader. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.