De vrouw lijdt aan het syndroom van münchhausen-by-proxy, waardoor ze bewust anderen ziek maakt om zelf aandacht te krijgen. Op 3 januari 2014 spoot ze haar 13 maanden oude zoontje bijna dood met een dosis insuline. Toch kreeg ze slechts vijf jaar met uitstel onder voorwaarden. Ze moest zich laten behandelen bij een psychiater en ze mocht ook geen huisdieren meer houden. In haar ziekelijke nood aan aandacht zou ze immers ook al eens haar hondje ziek hebben gemaakt. Maar Sophie S. lapte de voorwaarden echter aan haar laars. Ze zocht geen psychiatrische hulp, maar ging enkel langs bij een psychotherapeut. Ook hield ze een kat als huisdier. Daardoor werd ze door de rechter in Brugge alsnog naar de cel gestuurd.

Tegen die beslissing tekende ze beroep aan. Intussen heeft ze een psychiater gevonden die gespecialiseerd is in haar problematiek. Die bezoekt ze al sinds juni vorig jaar. Ze heeft intussen ook haar huis verkocht om de burgerlijke partijen te vergoeden met 30.000 euro. Daar hield het hof rekening mee en gaf de vrouw nog één kans. Ze moet de psychiater blijven opzoeken en als die het nodig acht dat ze zelfs residentieel moet worden opgenomen, daar ook gevolg aan geven. "Oh wee als ze nog eens haar voorwaarden niet naleeft, want dan zal het vijf jaar effectief zijn!", waarschuwde de voorzitter van het hof nog.

(OSM)

De vrouw lijdt aan het syndroom van münchhausen-by-proxy, waardoor ze bewust anderen ziek maakt om zelf aandacht te krijgen. Op 3 januari 2014 spoot ze haar 13 maanden oude zoontje bijna dood met een dosis insuline. Toch kreeg ze slechts vijf jaar met uitstel onder voorwaarden. Ze moest zich laten behandelen bij een psychiater en ze mocht ook geen huisdieren meer houden. In haar ziekelijke nood aan aandacht zou ze immers ook al eens haar hondje ziek hebben gemaakt. Maar Sophie S. lapte de voorwaarden echter aan haar laars. Ze zocht geen psychiatrische hulp, maar ging enkel langs bij een psychotherapeut. Ook hield ze een kat als huisdier. Daardoor werd ze door de rechter in Brugge alsnog naar de cel gestuurd. Tegen die beslissing tekende ze beroep aan. Intussen heeft ze een psychiater gevonden die gespecialiseerd is in haar problematiek. Die bezoekt ze al sinds juni vorig jaar. Ze heeft intussen ook haar huis verkocht om de burgerlijke partijen te vergoeden met 30.000 euro. Daar hield het hof rekening mee en gaf de vrouw nog één kans. Ze moet de psychiater blijven opzoeken en als die het nodig acht dat ze zelfs residentieel moet worden opgenomen, daar ook gevolg aan geven. "Oh wee als ze nog eens haar voorwaarden niet naleeft, want dan zal het vijf jaar effectief zijn!", waarschuwde de voorzitter van het hof nog.(OSM)