Ex-uitbater Aviflora veroordeeld voor begraven van… dode dieren, asbest en mega-glijbaan

Redactie KW

De voormalige uitbater van het failliete familie- en dierenpark Aviflora uit Ingelmunster is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden en een boete van 15.000 euro. Dat komt door inbreuken op de milieuwetgeving, door afval te hebben gedumpt op de site van het park in de Bruggestraat.

Voor ex-rijkswachter Marnick Goossens was het al de tweede keer dat hij zich voor de correctionele rechtbank in Kortrijk moet verantwoorden. In 2012 kreeg hij nog een boete van 3.850 euro voor inbreuken op de milieuvergunning, de dierenbeschermingswet en geluidsoverlast tijdens muziekoptredens in het park. In 2014 volgde echter opnieuw een klacht tegen Goossens, omdat hij afval in de grond zou dumpen dit keer.

In opdracht van het Kortrijkse parket werd tot twee keer toe gegraven in de grond. Pas de tweede keer diepten speurders inderdaad asbestplaten, kadavers van dode dieren, autobanden, zelfs een grote glijbaan voor zes personen in polyester die ooit van het Melipark overgekocht was, op. “Om de kosten voor de afvoer naar een erkende afvalophaler te vermijden”, klonk het bij het openbaar ministerie.

Toch had Marnick Goossens bij monde van zijn advocaat de vrijspraak gevraagd. “Een ex-medewerker ruimde achteraan het park alles op toen ik op reis was”, verklaarde Goossens eerder al. “Alles leek prima in orde, maar in de grond zijn inderdaad een kreng van een dode kangoeroe, polyester, omheiningsdraad en steenbrokken gevonden. Hoe dat allemaal onder de grond is geraakt, is voor mij een even groot raadsel.”

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.